Cautare cereri

Usi termopan

 

Clasificare usi termopan:

 

 • usi termopan cu un canat – recomandate cand golul in care se vor monta este < 1000mm;
  usi termopan cu doua canaturi – recomandate cand golul in care se vor monta este ≥ 1000mm, deoarece greutatea usii termopan va fi distribuita pe doua randuri de balamale montate in partea stanga si dreapta.

 

Usi termopan se pot monta la exterior, la interior sau la balcon. Mai jos prezentam cateva caracteristici care diferentiaza usile termopan de exterior, usile termopan de interior si usile de balcon, caracteristici care pot afecta atat functionalitatea cat si pretul final al usii:

 

1. Usi termopan – deschideri

Usile termopan de exterior si interior pot avea doar deschideri batante. Usile termopan de balcon se pot deschide atat batant cat si oscilo-batant. Nicio usa termopan nu se poate deschide oscilant.

Consultati si articolul referitor la deschiderile pentru ferestre si usi termopan.

 

2. Usi termopan – cercevea

Pentru usi termopan de exterior se folosesc cercevele mari de usa termopan cu latime de minim 100mm.

Cercevelele folosite pentru usi termopan de interior sunt cercevele de fereastra sau cercevele pentru usi termopan de interior (denumite si cercevele intermediare) cu latime mai mica de 100mm.

Pentru usi termopan de balcon (care reprezinta o categorie aparte de usi termopan) se folosesc in general cercevele de fereastra. 

 

3. Usi termopan – feronerie

Pe usi termopan de exterior se monteaza o feronerie dedicata: inchidere in 5 puncte  (broasca multipunct) si balamale mari care suporta o greutate de 80kg sau 120kg pe canat (trebuie consultat catalogul producatorilor de feronerie referitor la greutatea suportata de balamalele montate pe usi termopan). Pe usi termopan montate la intrarea in magazine in locul broastei multipunct se moteaza o broasca cu bila si un maner in 4 colturi.

Pe usi termopan de interior montate efectiv in interiorul camerelor (la trecerea dintr-o camera intr-alta) se moteaza o feronerie formata dintr-o broasca simpla (monopunct) si balamale de fereastra sau balamale care suporta o greutate de 80kg.

Feroneria pentru usi de balcon este aceeasi cu feroneria montata pe ferestre termopan.

Mai multe detalii despre feroneria folosita pentru ferestre si usi termopan puteti afla consultand articolul referitor la feronerie pvc.

 

4. Usi termopan – prag

La partea inferioara usa termopan poate fi construita: fara prag, cu prag din toc (toc pe toate 4 laturile) sau cu prag de aluminiu. 

Pentru a asigura o etanseitate superioara, in general, usa termopan de exterior se confectioneaza cu prag din toc.

Multi producatori de profile au dezvoltat praguri care, folosite la usi termopan de exterior, sa asigure un coeficient de transfer termic apropiat de cel al tocului. Astfel, usi termopan Gealan, usi termopan Rehau sau usi termopan confectionate din profile ale producatorilor “cu nume” pot fi folosite si la exterior.

Usi termopan de exterior fara prag se monteaza, in general, la intrarea in magazine pentru a facilita accesul persoanelor cu handicap sau accesul utilajelor pentru aprovizionare: carucioare, etc … 

Usi termopan de interior se confectioneaza fara prag. Fiind folosite la trecerea dintr-o camera intr-alta pragul de aluminiu sau din toc ar fi atat incomod cat si inestetic. 

Usi termopan de balcon se construiesc doar cu prag din toc.

 

5. Usi termopan – sticla

Pentru usi termopan de exterior este recomandata folosirea sticlei antiefractie sau a panelului (nu placa weiss ci panelul lambriu) iar pentru usi termopan de interior, deorece nu sunt necesare izolare fonica, termica sau siguranta, clientii prefera sticla simpla.

Usile termopan de balcon se construiesc cu aceeasi sticla ca si restul ferestrelor termopan iar in partea de jos se utilizeaza placa weiss.

 

6. Usi termopan - modele

Vom prezenta in curand cele mai folosite modele de usi termopan.

 

7. Usi termopan - preturi

In functie de caracteristicile prezentate anterior preturile usilor termopan pot varia foarte mult.

Spre exemplu pretul unei usi termopan confectionata cu cercevea mare de usa, broasca multipunct, balamale mari de 120kg, prag din aluminiu si sticla antiefractie este mai mare decat pretul pentru o usa termopan construita din cercevea intermediara, broasca monopunct, balamale de fereastra, fara prag si sticla simpla.

 

Producatorii inregistrati pe portalul nostru ofera preturi usi termopane in toate orasele tarii.

 

Consultati si articolul referitor la termopane ieftine.

Articole

1. Rulouri exterioare2. Oferte termopan
3. Usi termopan4. Masuratori
5. Ferestre termopan6. Feronerie pvc
7. Montaj termopane8. Glafuri (pervaze)
9. Plase insecte (tantari)10. Termopane ieftine
Reclame
Articole utile
 1. Ferestre termopan
 2. Usi termopan
 3. Feronerie termopane pvc
 4. Masuratori termopane
 5. Montaj tamplarie
 6. Glafuri termopan
 7. Plase insecte
 8. Termopane ieftine
 9. Culori termopane
 10. Calculator transfer termic
 11. Rezistenta foc bond
 12. Oferte termopan
 13. Rulouri exterioare
 14. Coeficienti transfer termic
 15. rivo.ro